Het is nu vr apr 19, 2019 1:15 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: di okt 28, 2014 5:04 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 30, 2011 5:07 pm
Berichten: 135
Hoarding is een serieuze stoornis, waarbij gespecialiseerde hulpverleners moeten worden ingeschakeld. Dus niet om het even welke maatschappelijk werker.

Voor wie achtergrondinformatie zoekt:
- http://medischcontact.artsennet.nl/arch ... gen-op.htm
- http://www.yourganize.nl/index.php/hoarding


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: do okt 30, 2014 1:27 pm 

Geregistreerd: wo jul 30, 2014 1:36 am
Berichten: 80
Woonplaats: Zuid-holland
Er is een regeling voor mensen die geen (broodnodige) hulp willen accepteren. Het heet meldpunt zorg en overlast. Het is georganiseerd vanuit de ggd, maar het is en samenwerkingsverband tussen maatschappelijk werkers, artsen, psychologen, etc. Als je daar een melding doet, en ook anderen uit je omgeving vraagt te melden (hoe meer meldingen, hoe serieuzer ze je nemen), nemen ze sowieso contact op om de situatie te inventariseren. Als ze het met je eens zijn dat er iets moet gebeuren gaan ze met je moeder praten.

Los van je moeders gezondheid, en die van jou, moet er iets aan dat huis gebeuren. Het brandgevaar is enorm, en daarmee brengt ze ook omliggende huizen in gevaar. Ook kunnen er door vocht, schimmel en ongedierte zwakke plekken in het huis ontstaan. Als ik het zo hoor is dit een erg onveilige situatie.

Ik weet niet in welke regio je woont, dus ik kan je geen link geven. Ik zou gewoon googelen op "meldpunt zorg en overlast <stad>".

Ik hoop dat het helpt...


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: zo nov 02, 2014 4:37 pm 

Geregistreerd: di maart 19, 2013 12:17 am
Berichten: 33
Mensen, het grote probleem is dat ik in Belgë woon en dat alles daar minder georganiseerd is. Mijn familie steunt me niet en staat achter mijn moeder. Die zien het echte probleem niet en blijven denken dat ik haar leven zuur maak.

Dat is niet waar, maar ik zie haar wegkwijnen en weet dat de situatie echt ernstig is. Ze zinkt weg in een hoe langere, hoe diepere depressie en als er niet dringend iets gebeurd, vrees ik het ergste.

Ik ben er al wat spullen gaan buiten halen en ze wordt depressiever, al doet ze voor de buitenwereld dat ze zo blij is. Ze speelt komedie en partijen tegen elkaar op en zij wordt geloofd door de familie en ik niet.

Ik zie haar aftakelen en gedrag vertonen, waarmee ze zichzelf nog meer in de nesten kan werken. Zo gaat ze sluikstorten en kan ze heel agressief zijn. Als er een agent haar betrapt, denk ik dat ze eerder in de gevangenis belandt, dan waar ze wel hulp kan krijgen.

Zolang er mensen zijn die haar waanzin steunen, zal ze zich gesterkt voelen in haar gelijk en valt er niets aan te doen en haar volgelingen zijn zo tegen mij, dat ik hen ook niet kan overtuigen om de dingen anders te bekijken. Ik sta er dus compleet alleen voor. Als ik niets doe, wordt het mijn moeder fataal. Ik zie het, mijn partner ziet het, mijn vrienden zien het, maar we staan met onze rug tegen de muur.

Daarnaast zit ik met een bijkomend probleem: mijn moeder is mogelijk belast met een erfelijke aandoening, die ik ook kan hebben, als zij het heeft, maar zolang zij niet meewerkt, zal ik ook geen juiste diagnose kunnen krijgen en blijf ik met bepaalde klachten ook in het duister tasten.

Ik heb een organisatie hiervoor gebeld en daar krijg ik eindelijk gehoor. Ik hoop dat deze weten wat ze moeten doen om haar in de hulpverlening te krijgen. Ik wil dat ze iets aan haar trauma's doet, in plaats van ze op mij uit te werken, want ik weet dat ik er NIETS mee te maken heb en enkel en slachtoffer bij wordt, als er niets gedaan wordt. Mijn moeder moet dringend in begeleiding. Ik wil er wel zijn voor haar, maar ik denk dat ik op een punt ga staan dat ik ga zeggen dat ze iets aan haar probleem moet doen, of dat ze me niet meer ziet.

De laatste keer heb ik dat zo met mijn alcoholistische vader gedaan. Hij heeft zich dood gedronken en ik heb hem nooit meer gezien. Ik was het beu om hem altijd zat te moeten zien. Hij heeft niet de moeite gedaan om hulp te zoeken voor mij. Met mijn moeder dreigt het nu ook zo te eindigen.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: zo nov 02, 2014 8:23 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do okt 02, 2014 11:27 am
Berichten: 208
Woonplaats: hever
...

_________________
wederopstand,
strijd,
ijzeren hand,
zware tijd,
hoop,
licht,
op de loop,
liefde op het eerste zicht.
de waarheid blijft verborgen,
verborgen door de staat,
waarom leven de armen in ieder land op straat,
verdriet,
een traan,
een leven dat weer moet gaan.


Laatst bijgewerkt door NewWicca op ma nov 03, 2014 8:07 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: ma nov 03, 2014 12:36 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 26, 2014 12:14 am
Berichten: 83
Woonplaats: Oost-vlaanderen
Ik vind je hier idd een beetje grof NewWicca!

In België hebben we ook organisaties voor zulke problemen. Ik zal dinsdag eens navraag doen op het werk. Laat je zeker iets weten.

Voor sluikstorten gaat de politie je moeder niet opsluiten , wel beboeten!
Elke straat heeft een verantwoordelijke politieagent. Een wijkagent noemen ze dat. Ga met de wijkagent van je moeder eens praten en vraag hem raad. Als hij van goeie wil is zal hij je zeker in de goeie richting kunnen sturen. Wil je niet dat iemand het te weten komt dan vraag je hem om annoniem te blijven.

Veel sterkte!

Blessed be!

_________________
Zoek een boom en laat hem je leren wat stilte is.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: di nov 04, 2014 12:52 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di okt 28, 2014 2:30 pm
Berichten: 17
keltickitten, ik zie nu later pas dat je al op jezelf woont. Gelukkig kan je op die manier wel de rust voor jezelf vinden. Helaas heb je die rust (nog) niet volledig omdat je bezorgd bent om je moeder. Ik snap goed dat je haar wilt helpen maar als het niet lukt haar te overtuigen, vergeet dan ook niet dat ieder persoon eigen verantwoordelijkheid draagt...sterker nog, als moeder zou zij wat meer verantwoordelijkheid tegenover de zorg van haar eigen dochter mogen dragen. In Nederland kan de crisisdienst via de huisarts worden ingeschakeld voor zulke gevallen. Dan gaat de huisarts op bezoek om met je moeder te praten...Is dat niet mogelijk in Belgie? Misschien kan je eens rondvragen naar instanties die behulpzaam kunnen zijn. Ik vind het in ieder geval goed dat je grenzen stelt en dat als het te ver gaat het contact voor jou niet meer hoeft. Het spijt me te lezen dat je zo veel ellende hebt moeten meemaken, ook met je vader. Heel veel sterkte met deze moeilijke kwestie.

_________________
"I always believe that evil isn't born. It's made."


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: wo nov 12, 2014 3:57 pm 

Geregistreerd: di maart 19, 2013 12:17 am
Berichten: 33
How, mijn moeder is wel in staat tot zware agressie. Ik kan de situatie echt niet meer aan en heb besloten voorgoed met haar te breken, voor ik er zelf helemaal onderdoor ga. Hoe minder ik haar zie, hoe liever ik het heb. Ik moet echt met haar breken. Ze staat niet open voor hulp en kan mij enkel maar kapot maken door haar houding. Mijn keuze is gemaakt: ik laat haar vallen als een baksteen, of ik verdrink mee.

Dat klinkt misschien hard, maar er is geen enkele andere oplossing meer mogelijk. Ze staat voor niets of niemand open en ik kan haar therapeut niet zijn. Ik heb organisaties genoeg afgelopen, maar ze wil niet mee en houdt het enkel tegen mij, alsof ik haar enkel wil belasteren. Ik kan er niet meer tegenop. Het is echt teveel voor mij.

Ik kon mijn vader niet helpen en heb hem achter moeten laten. Ik ga met mijn moeder net hetzelfde moeten doen. Er is geen pen om te beschrijven hoe ik me hierbij voel, maar hoe langer ik in contact blijf met mijn moeder, hoe verder ze me beledigt en mijn eigenwaarde aantast en hoe opstandiger ik word tegenover haar en mijn liefde begint stilaan in haat te veranderen, omdat ze het blijft weigeren de waarheid te zien. Hoe minder contact ik met haar heb, hoe gelukkiger ik zelf ben.
Ik weet dat het egoïstisch is, maar ik kan niet anders. Zolang ze anderen blijft aanwijzen voor haar problemen met mij aan kop, gaat er niks veranderen, buiten het feit dat ik anders opnieuw depressief wordt en weer de neiging krijg tot zelfdestructief gedrag, dat ik niet meer opnieuw wil.
Ik heb als puber verschillende zelfmoordpogingen achter de rug, omdat ik haar niet aankan. Als volwassenen kan ik het nog steeds niet. Ik wil echt overleven. Mijn vader dronk zich dood, omdat hij haar koude houding niet aankon. Ik wil niet zoals hem eindigen. Dat heb ik hem beloofd.
Iedereen om mij heen lijkt enkel haar materiële kwaliteiten op te merken, zonder de willen zien hoe ze werkelijk is. Ik kan dat niet meer aan. Mijn keuze is gemaakt: ik breek volledig met haar. Ik heb geen ouders meer.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: do nov 13, 2014 9:01 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 11, 2014 1:49 pm
Berichten: 22
Hoi keltickitten,

RTL heeft een programma hierover op TV. Onder begeleiding van een professioneel team wordt ervoor gezorgd dat die mensen hun huis terug krijgen onder andere door ook oorzaakproblemen aan te pakken. Wellicht is dat iets voor jou moeder? Ook al zou je zelf een ander onderkomen zoeken, je moeder moet worden geholpen!

Je kunt je hier aanmelden: https://rtlid.rtl.nl/form/mlip_2013/#!/stap-1

_________________
That life upon the earth is not a burden to be born but a joy to be learned and shared with others


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: wo nov 19, 2014 10:52 pm 

Geregistreerd: wo jul 30, 2014 1:36 am
Berichten: 80
Woonplaats: Zuid-holland
Wat naar dat je geen andere uitweg meer ziet, celitckitchen. Ik kan me voorstellen dat het een hele moeilijke stap is. Hopelijk komt je moeder uit haarzelf op een punt waar ze hulp zoekt.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Mijn moeder
Geplaatst: do nov 20, 2014 11:12 am 

Geregistreerd: wo jun 05, 2013 11:16 am
Berichten: 368
Ieder mens volgt haar of zijn eigen pad, en het is enorm frustrerend om te accepteren dat je sommige mensen niet kan helpen. Zeker als het om familie gaat. Ik heb daar helaas ook ervaring mee. Mensen blijven autonome wezens die dingen doen waar een ander geen greep op heeft. Wanneer dan blijkt dat jezelf mee omlaag dreigt te gaan, is aftand nemen of breken de enige verstandige optie. Dat is hard, maar zeker niet egoistisch. Jij hebt je eigen leven, en volgens mij daar al genoeg van gegeven in een poging te helpen.
Misschien kan deze stap zelfs het begin zijn van een proces van inzicht waardoor je moeder hulp gaat zoeken. Het is in ieder geval een breuk in een situatie die sowieso niet tot een oplossing leidde.
Heel veel sterkte, want makkelijk zal het niet zijn.


Omhoog
   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 20 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group              Based on a design by QuakeZone
phpBB.nl Vertaling