Het is nu zo mei 26, 2019 5:56 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Huisregels Belise Heksenforum
Geplaatst: zo okt 05, 2003 2:17 pm 

Geregistreerd: do jan 01, 1970 1:00 am
Berichten: 42082
Introductie: 
Het forum is een dynamisch en groeiend geheel. Het beheer van dit forum wil graag dat dit een open en respectvolle ontmoetingsplaats blijft voor geïnteresseerden in hekserij en aanverwante zaken. Om dit te waarborgen is het noodzakelijk om enkele huisregels op te stellen. 

Voor nieuwe leden is dit een eerste indicatie van de manier waarop wij als leden van dit forum met elkaar om gaan. Maar ook voor leden die al langere tijd op dit forum komen zijn deze regels in de eerste plaats bedoeld als houvast voor de sfeer en wijze van omgang. 

Om te weten te komen hoe door het forumbeheer tegen hekserij aangekeken wordt, klik op *Hekserij*

Als je lid wordt van dit forum gaan de beheerders er vanuit dat je de regels kent, respecteert en opvolgt. Dit zal de sfeer en omgangswijze enkel ten goede komen. Daarnaast vormen de regels de basis van het beleid van het beheersteam. Bij overtredingen van de regels zal het beheer ingrijpen. De wijze waarop dit ingrijpen zal geschieden is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. 

Forumbeheer 
Het forumbeheer bestaat uit Kyra (admin), MysticFaerie (moderator), Sigrdrifa (moderator) en Erik (technisch admin).
Kyra, MysticFaerie en Sigrdrifa houden zich met name bezig met de dagelijkse gang van zaken. Wanneer er problemen zijn omtrent posts of leden van het forum, grijpen zij in. Je kunt een van hen benaderen wanneer je interpersoonlijke problemen tegenkomt op het forum, wanneer berichten verkeerd geplaatst zijn en/of je andere niet-technische vragen en opmerkingen hebt.
Erik gaat vooral over de technische kant van het forum. Vragen en opmerkingen omtrent bugs, niet-werkende delen van het forum en andere technische vragen kun je bij Erik kwijt.

Vragen over het forum kun je richten aan belisebeheer@gmail.com. 
Voor meer persoonlijke mail kun je ook mailen naar kyrabelise@gmail.com of mysticfaeriebelise@gmail.com.

Doelstelling van het forum en beheer: 
Het beheerdersteam heeft in de eerste plaats zich het doel gesteld toe te zien op een prettig verloop van discussies op het gebied van hekserij en aanverwante onderwerpen. Hoe het beheer deze definitie ziet kun je vinden in 't topic *Hekserij*.
Vervolgens is het beheer een aanspreekpunt voor vragen die het forum betreffen. De beheerders staan in onderling contact. Een beslissing van één van de beheerders, moet dan ook gezien worden als een beslissing van het beheerdersteam. 

De huisregels: 
*De minimale leeftijd om lid te mogen zijn is 15 jaar
Registreren is nodig om te kunnen posten maar niet om te lezen. 

*Let op je schrijfstijl: We willen graag een prettig leesbaar forum. Let daarom op je hoofdletters en/of leestekens, overdreven gebruik van afkortingen, of fonetische taal en gebruik geen chat-taal. We hebben helaas niet de tijd en/of mogelijkheden om alle berichten aan te passen. We zullen dan ook je berichtje terugsturen op het moment dat je niet op je taalgebruik let. We hebben 't dan uiteraard niet over gangbare spelfouten en dergelijke.
Natuurlijk is er ruimte voor uitzonderingen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van dyslexie. Stuur in dat geval even een berichtje naar Kyra, MysticFaerie of Sigrdrifa.

*Registreer je maar 1 keer. Ben je meerdere keren geregistreerd dan zullen de extra registraties worden verwijderd. 

*Het gebruik van grove, discriminerende of op andere wijze ongepaste taal en/of nicknames is niet toegestaan. Zorg voor een respectvolle omgangsvorm

*Zet geen persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers en adressen in je profiel of op het forum, deze zullen worden verwijderd. Belise heeft namelijk een redelijk openbare instelling, dus wees bewust van wat je op internet zet.

* In 't verlengde hiervan: wees voorzichtig met wie je je gegevens deelt. Ook op een heksenforum kunnen mensen zijn die zich anders voordoen dan ze zijn. Spreek niet in je eentje met iemand af, en geef niet zomaar je telefoonnummer aan iemand. Minstens twee keer per jaar worden er Belise meetings georganiseerd, en ook op andere locaties en festiviteiten vinden Belise meet-ups plaats. Dit zijn goede momenten om de persoon achter een forumnaam te leren kennen.

*Een onderwerp mag maar op één plek geplaatst worden. Denk dus eerst even goed na in welk sub-forum je het wilt plaatsen, en lees bij twijfel de beschrijving van 't subforum nog even door.

*Voordat je een nieuw onderwerp begint, kijk eerst even door middel van de *zoekfunctie* of er al een soortgelijk onderwerp gestart is. Sluit in dat geval aan op de al lopende discussie. Dubbele onderwerpen worden zonder opgaaf van reden verwijderd. 

*Plaats nieuwe onderwerpen in het desbetreffende subforum, onder vermelding van het juiste onderwerp. Zorg voor behoud van overzichtelijkheid bij plaatsing van een nieuw onderwerp. Zet duidelijk in de titel waar je topic over gaat: Dus niet 'Ik zoek hulp' of 'Kruiden' maar 'Ik weet niet hoe ik een Book of Shadws moet maken' of 'Het bilzekruid, wat is dat?'. Onderwerptitels kunnen door het beheer gewijzigd worden, zeker naarmate de discussie verandert.

*Houd reacties op een onderwerp zoveel mogelijk on-topic. Een discussie kan uiteraard best een andere richting opgaan maar dat gebeurt geleidelijk en met instemming en deelname van de discussiepartners. Off-topic reacties lopen het risico te worden verwijderd. 

*Het is niet toegestaan om het forum te gebruiken om reclame te maken voor je eigen website, forum, community of e-groups. Je hebt de mogelijkheid om je website in je profiel in te vullen. Korte, relevante stukken tekst en relevante linken mogen wel geplaatst worden. 
We hebben een subforum Agenda waarin je activiteiten in den lande kunt plaatsen. Dit is wel gericht op activiteiten die te maken hebben met 't onderwerp van het forum. Stuur een berichtje naar Kyra als je wilt dat jouw activiteit in de centrale agenda gezet wordt.

*Plaatjes in teksten of in je profiel mogen niet groter zijn dan 20kb. Grotere afbeeldingen zullen worden verwijderd. Ook afbeeldingen die voldoen aan de 20kb grens kunnen na verloop van tijd verwijderd worden om ruimte te maken voor tekst.  Als je plaatje erg groot is (zowel qua aantal kB's en/of qua afmeting) verklein 'm dan voor je 'm upload.

* Spammen en het zogeheten 'trolling' zijn niet toegestaan. Hiermee bedoelen we onder andere het herhaaldelijk plaatsen van hetzelfde bericht, onzinberichtjes die niet bijdragen aan de doelstelling van 't forum, discussies uitlokken puur en alleen om mensen tegen elkaar op te zetten, of het opjutten/lastigvallen van leden en/of het beheer. Dit soort gedrag behandelen we zeer streng en leidt tot een onmiddellijke permanente ban van het forum.
Zie je als lid een ander lid dit soort gedrag vertonen (kan ook in persoonlijke berichten zijn), breng het beheer dan zo snel mogelijk op de hoogte via pm of email: belisebeheer@gmail.com.

Aansprakelijkheid en bevoegdheden beheer 

*Het Belise Heksenforum is op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele klachten en/of schade die kan voortvloeien uit gebruik van het forum. De informatie die geplaatst wordt door leden wordt niet altijd op haar juistheid gecontroleerd. 
Vooral bij adviezen over alternatieve geneeswijzen is het van belang om zelf alert te blijven en indien nodig professioneel advies in te winnen. Ook het gebruik van het subforum "Agenda, contact en activiteiten" geschiedt geheel op eigen risico. 

*Niets uit het forum mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de beheerder en de schrijver van het desbetreffende stuk. 

*De beheerders van dit forum hebben het recht berichten en onderwerpen ten alle tijden te bewerken, te verplaatsen, te sluiten en te verwijderen. Dit zal geschieden in overeenstemming met de doelstelling van het forum. De beoordeling en belangenafweging zijn geheel en al voorbehouden aan de beheerders. 

*Bij ernstige en/of herhaaldelijke schending van de regels kan verwijdering van de ledenlijst een gevolg zijn. Bij zeer ernstige overtredingen zullen je gegevens overgedragen worden aan de bevoegde autoriteiten. 

*Onder “ernstig” wordt ook verstaan het zogeheten “Stalken”. Bij opvallend stalkgedrag zullen maatregelen worden genomen, meestal met een ban. Afhankelijk van de ernstigheid van de situatie, neemt het beheer contact op met de autoriteiten.

Slotopmerkingen 

*De beheerders van dit forum mogen te allen tijde bovenstaande regels aanpassen. De actuele regels zijn te lezen in het subforum huisregels. De beheerders staan niet boven het reglement en dienen zich er ook aan te houden. 

*Op dit forum en deze regels is voor zover niet anders is bepaald de Nederlandse wetgeving van toepassing. Bij strijdige bepalingen gaan voor zover dit mogelijk is de bepalingen van deze regels voor, en hebben zij de juridische status van algemene voorwaarden. 

De huisregels zijn herzien en aangepast op 1 juli 2013 door Kyra en MysticFaerie.


Omhoog
   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group              Based on a design by QuakeZone
phpBB.nl Vertaling