Het is nu wo maart 20, 2019 5:57 am

Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 40 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: do jan 02, 2014 11:02 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma okt 31, 2011 10:00 pm
Berichten: 270
Lieve allemaal,

Hierbij weer het topic voor de maanviering van januari 2014. De datum van deze volle maan is 16 januari a.s. Ik zou jullie deze maand willen vragen om in eerste instantie stil te staan bij wat deze tijd van het jaar voor jou betekent en daarna pas gaan kijken wat een maankalender hier over zegt. Dit is een leuke oefening om je eigen wijsheid te "testen" en om er achter te komen dat je zelf al veel meer symboliek voor deze periode kan bedenken dan je eerst dacht :).

Daarnaast wil ik vragen wie van het forum met de maanviering mee wil doen. Hier maak ik een lijst van in dit topic. Met meedoen bedoel ik: meedenken, meeschrijven, ritueel uitvoeren (hoeft niet perse volgens het uitgeschreven ritueel, eigen ritueel mag ook) en na bespreken. Je hoeft natuurlijk niet alles te doen, maar het zou wel fijn zijn als je in ieder geval je ervaringen zou kunnen delen op het forum :). Zo maken we er een echte gezamenlijke viering van :)

Veel liefs,

MysticFaerie


Online Maanviering Januari 2014

Benodigdheden

- Een rustige kamer waar je even niet gestoord kan worden
- Comfortabele kleding
- Iets wat ieder element vertegenwoordigd
- Een koord en eventuele versiering


Voorbereiding (MysticFaerie)

Voordat ik een ritueel begin, vind ik het altijd prettig om de ruimte om me heen opgeruimd te hebben, zodat ik tijdens het opruimen al bezig ben met het verwijderen van dingen of zaken die niet nodig zijn. Ik vind het ook lekker om comfortabele kleding aan te trekken of lekker te gaan douchen, de kamer te verlichten met heel veel kaarsjes en alvast lekkere wierook aan te steken. Deze dingen zijn voor mij vaak al een ritueel op zich en ik merk dat ik op deze manier ook goed in de stemming kom voor het ritueel. Maar dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden, dus doe lekker wat goed voelt als voorbereiding.

Wat ik wel kan aanraden is om voordat je begint, eerst even lekker te gaan zitten of te gaan staan en je even helemaal bewust te zijn van je eigen lichaam. Voel je voeten, je benen, je buik, billen, rug, borst, armen, vingers, schouders, nek en je hoofd. Wees je bewust van je ademhaling en probeer je lichaam helemaal te ontspannen.
Ik vind dit soort oefeningen heel prettig om te doen en deze oefeningen helpen mij altijd om mijn eeuwige wervelwind aan gedachten tot stilstand te brengen en ook even aandacht te geven aan mijn lichaam.


Trekken van een cirkel (MysticFaerie)

Trek de cirkel zoals jij gewend bent. Zelf vind ik het prettig om de cirkel drie keer rond te lopen of als ik weinig ruimte heb om mee heen te visualiseren. Ik loop de cirkel dan rond met aangestoken salie en een veer (voor vuur en lucht) en sprenkel ik de tweede keer ook met water met zout (voor water en aarde). Alleen met wierrook rond lopen is ook een optie en als je geen water rond kan strooien kun je ook de wierrook in een schelp zetten. Op deze manier heb je water (schelp), vuur (aangestoken salie), lucht (rook) en aarde (de salie zelf). De derde keer visualiseer ik de cirkel om me heen. Daarna zet ik op elke windrichting een waxinelichtje met een voorwerp die voor mij voor een element staat (een veer, stuk lavasteen, een edelsteen en een schelp).


Aanroepen van de elementen (Wiccagirl)

Neem van elk element iets, bijv: stenen voor aarde, schelpen voor water, wierrook voor lucht en een kaars voor vuur.

Loop met de klok mee een rondje in je cirkel, met het element aarde, zeg hierbij: Element aarde, krachtig en standvastig, ik nodig u uit aanwezig te zijn in mijn cirkel, leen uw energie voor dit magisch werk, wees gezegend.

Loop een rondje met de klok mee met je wierrook, zeg hierbij: Element lucht, vrij en vluchtig, ik nodig u uit aanwezig te zijn in mijn cirkel, leen uw energie voor dit magisch werk, wees gezegend.

Loop een rondje met de klok mee met je schelpen, zeg hierbij: Element water, vloeiend en onvoorspelbaar, ik nodig u uit aanwezig te zijn in mijn cirkel, leen uw energie voor dit magisch werk, wees gezegend.

Loop een rondje met je kaars, zeg hierbij: Element vuur, warm en onstuimig, ik nodig u uit aanwezig te zijn in mijn cirkel, leen uw energie voor dit magisch werk, wees gezegend.

Aan het einde zeg je: Alle elementen zijn aanwezig in de cirkel. zo zij het.


Aanroepen God en Godin (Boireann Elios)

Oke, dit is de manier waarop ik de Godin en de God altijd in mijn cirkel uitnodig, als je het zelf liever op een andere manier doet, gebruik je eigen manier dan, dit is slechts een richtlijn.

Er zijn verschillende manieren waarop je de God of de Godin kunt uitnodigen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om gewoon de God en de Godin uit te nodigen, zonder hen verder te specificeren, maar je kunt er ook voor kiezen om echt specifieke Goden of Godinnen in je cirkel uit te nodigen. Doe wat voor jou het beste voelt.

Deze volle maan staat in het teken van een nieuw begin en reiniging. Hiermee kun je natuurlijk ook rekening houden als je ervoor kiest om een specifieke God of Godin uit te kiezen. Bijvoorbeeld een God die staat voor een nieuw begin, of voor reiniging. Wil je voor je zelf iets heel specifieks loslaten, en je denkt dat een bepaalde God of Godin je hierbij kan helpen? Nodig hen dan uit in je cirkel. Kies een God of Godin die voor jou het beste aanvoelt tijdens dit ritueel.

Oke, de elementen zijn uitgenodigd, nu is het tijd om de God en/of Godin uit te nodigen die je hebt uitgekozen. De manier van aanroepen is heel erg persoonlijk. Sommige mensen ‘voelen’ gewoon hoe de God en de Godin de cirkel binnenkomen, anderen nodigen ze uit met woorden. Doe wat voor jou het beste voelt. Je kunt je bijvoorbeeld visualiseren hoe de God en de Godin de cirkel binnenstappen. Je kunt ook iets zeggen in de trant van: (dit is hoe ik het vaak zeg) [Naam Godin], ik nodig u uit in deze cirkel en wees gezegend. [Naam God], ik nodig u uit in deze cirkel en wees gezegend.

Dit is slechts een richtlijn voor degenen die nog niet zo goed weten hoe ze het zelf kunnen zeggen, als je zelf al een manier hebt om ze uit te nodigen, doe dat dan vooral! Hoe persoonlijker, hoe beter.


Ritueel: Knopenmagie (Ide)

Ik ga deze knopenmagie richten op het verwelkomen van het licht en het positieve, en het uitbannen van negativiteit, maar je kan dit uiteraard aanpassen aan wat je zelf wilt.

Neem een koord waar je op zijn minst 9 knopen in kan leggen die op een afstand van ongeveer een centimeter van elkaar liggen. Langer mag natuurlijk altijd, maar hoe korter, hoe moeilijker, en hoe minder je er mee kan doen als je creatief wilt zijn. Indien je je koord wilt versieren, neem je parels, kralen, veertjes, of wat je er dan ook allemaal in wilt. Als je het iets uitgebreider wilt, kan je ook 3 koorden nemen. Dan leg je de eerste knoop, begin je te vlechten, leg je de tweede knoop, vlecht je verder, en zo voort en zo voort. Doe maar wat je het meeste aanspreekt!

Een van de meest gebruikte knopenpatronen is als volgt: 1-6-4-7-3-8-5-9-2
Ik zelf gebruik echter de meest simpele versie, namelijk gewoon elke knoop gewoon in oplopende volgorde. Op die manier is het voor mij makkelijker om mijn versieringen aan te brengen. Je kiest natuurlijk zelf in welke volgorde je wilt knopen.

In dit ritueel wordt er per knoop een zinnetje gezegd.

1: "Bij de eerste knoop, een straaltje licht, een teken van hoop"
2: "Met knoop nummer twee, roep ik het licht met me mee"
3: "De derde knoop wordt gelegd, en jaagt weg, al het slecht"
4: "Wat volgt is knoop vier, en daarmee handenvol plezier"
5: "De vijfde knoop is in de maak, vreugde is hetgeen ik smaak"
6: "Met de komst van knoop zes, vergaat verdriet dat snijdt als een mes"
7: "En hier is hij, nummer zeven, waarmee mijn vingers blijdschap weven"
8: "Met het leggen van knoop acht, wordt alles weer wel geacht"
9: "Het is tijd voor nummer negen, waarmee we licht, warmte, en bescherming verkregen"

Daarna kan je je koord op je altaar leggen, of zoals sommigen doen, in omgekeerde volgorde weer ontknopen. Maar dat is iets wat ik zelf liever niet doe, omdat ik er meestal nogal veel tijd in steek om het echt mooi te maken, en ik het zonde vind om dat weer los te maken.


Bedanken God en Godin (Boireann Elios)

Als je klaar bent met het ritueel, bedank je de God en de Godin voor hun aanwezigheid, en laat je hen de cirkel verlaten. Ook dit kan weer door visualisatie of door hen met woorden te bedanken. Probeer het persoonlijk te maken


Bedanken van de elementen (Wiccagirl)

Je neemt weer de zelfde vertegenwoordiging van de elementen. Nu werk je terugwaarts dus begin je met vuur en eindig je met aarde.

Je pakt je kaars en loopt nu tegen de klok in een rondje door je cirkel en zeg hierbij: Element vuur, warm en onstuimig, ik dank u voor uw aanwezigheid in mijn cirkel en bij mijn magisch werk, wees gezegend.

Nu water, weer met het el;ement tegen de klok in lopen, zeg: Element water, vloeiend en onvoorspelbaar, ik dank u voor uw aanwezigheid in mijn cirkel en bij mijn magisch werk, wees gezegend.

Nu lucht, met je element tegen de klok ijn lopen en zeg: Element lucht, licht en vluchtig, ik dank u voor uw aanwezigheid in mijn cirkel en bij mijn magisch werk, wees gezegend.

Als laatste aarde, wederom tegen de klok in lopen en zeg: Element Aarde, krachtig en standvastig, ik dank u voor uw aanwezigheid in mijn cirkel en bij mijn magisch werk, wees gezegend.

Als laatste sta je midden in je cirkel en zeg je: Alle elementen zijn bedankt en vertrokken uit de cirkel, zo zij het.


Afsluiting (MysticFaerie)

Je kunt visualiseren hoe de cirkel langzaam weer opengaat en oplost. De Belise chant die wij vaak gebruiken op meetings is deze:
“May the circle be open, but unbroken. May the God and the Goddess be ever in your heart. Merry meet and merry part, and merry meet again”. (Let op: in de video wordt “May the peace of the Goddess be ever in your heart” gezonden. Je kunt zelf kiezen waar je voorkeur ligt).
Niet onbelangrijk, aard jezelf goed door te visualiseren hoe de energie langs je voeten/stuitje de grond in zakt en neem wat te eten en te drinken.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: do jan 02, 2014 11:49 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jan 09, 2013 8:26 am
Berichten: 401
Woonplaats: Ede
Oke... Dit is echt heel erg bijzonder inderdaad! Ik heb eerst zelf nagedacht, vervolgens bekeken waar het voor staat, en het kwam nog overeen ook! Ik zeg nu nog niet wat ik had bedacht, zodat jullie het nog niet van mij lezen (dan weet je het namelijk al).
En ik wil heel erg graag mee helpen, dus meedenken, meeschrijven enz.
Liefs


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: do jan 02, 2014 12:18 pm 

Geregistreerd: ma okt 31, 2011 9:58 pm
Berichten: 582
Bij mij kwam het ook overeen.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: do jan 02, 2014 9:53 pm 

Geregistreerd: di nov 12, 2013 10:32 pm
Berichten: 47
Ik ben momenteel zelf al volledig bezig met het schrijven van mijn ritueel. Ik heb het afgelopen jaar wat gesukkeld met mijn gezondheid en ga me hierop concentreren. Ik begin 9 dagen op voorhand met een koordenmagie-ritueel, waarvan ik elke dag een knoop ga losmaken. De laatste knoop zal ik lossen tijdens volle maan met een bijhorend ritueel.
Ik vrees ervoor dat dit misschien iets te specifiek zal zijn om er een gezamenlijk ritueel van te maken.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: .
Geplaatst: do jan 02, 2014 10:50 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jan 13, 2013 7:44 pm
Berichten: 261
.


Laatst bijgewerkt door Elora Willow op ma maart 09, 2015 1:12 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: vr jan 03, 2014 10:25 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma okt 31, 2011 10:00 pm
Berichten: 270
Het lijkt mij handig dat we tot wassende maan de informatie voor ons zelf houden (woensdag 8 januari). Zo heeft iedereen de kans om nog zelf te ervaren hoe deze periode is, zonder dat hij of zij gelijk allerlei interpretaties leest :)


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: vr jan 03, 2014 11:49 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za feb 16, 2013 7:25 pm
Berichten: 448
Woonplaats: Oost-Vlaanderen
I'm in! :)
Vorige keer heb ik door omstandigheden niet echt een ritueel kunnen doen, wat ik wel erg spijtig vind. Deze keer laat ik er echter niets tussenkomen, desnoods kort ik het wat in als ik niet genoeg tijd heb.

_________________

How could someone love butterflies but hate moths? That's like appreciating the sun with no regards to the moon.

Having a low opinion of yourself is not modesty. It's self-destrution. - Bobby Sommer


Omhoog
   
 
 Berichttitel: .
Geplaatst: za jan 11, 2014 9:25 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jan 13, 2013 7:44 pm
Berichten: 261
.


Laatst bijgewerkt door Elora Willow op ma maart 09, 2015 1:12 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: za jan 11, 2014 9:47 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jun 21, 2013 4:38 pm
Berichten: 811
Woonplaats: Edam
Ik denk dat ik donderdag halfdood ben. Mijn nieuwe baan vergt nogal wat energie. Dus ik doe geen ritueel, wellicht een eenvoudige meditatie of maanwandeling.

_________________
She is a woman crowned with a crescent
She is the Mother of all that lives
She is the Earth that is spinning in starlight
She is the Goddess of all that is


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Online Maanviering Januari 2014
Geplaatst: zo jan 12, 2014 11:14 am 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma okt 31, 2011 10:00 pm
Berichten: 270
Het is zeker handig om interpretaties te bespreken en om ook te bespreken wat iedereen graag met het ritueel zou willen doen (welk thema vindt je belangrijk enz.)

Dus laat maar horen :)


Omhoog
   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 40 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group              Based on a design by QuakeZone
phpBB.nl Vertaling