Recipe of the Day!! Apple Cinnamon Bread!

Het recept is voor een bakvorm van 22x12 cm of 24x14 cm
1/3 kopje bruine suiker ( niet verpakt )
1 theelepel gemalen kaneel
2/3 kopje witte suiker
1/2 kop boter, zacht
2 eieren
1 1 /2 theelepel vanille-extract
1 1/ 2 kopjes bloem voor alle doeleinden
1 3/4 theelepels bakpoeder
1/2 kopje melk
1 appel , geschild en in stukjes gesneden
Verwarm de oven voor op 350 graden. Vet en bebloem een brood/cake vorm in. Meng de bruine suiker en kaneel in een kom en zet deze apart. Klop de witte suiker en de boter samen in een kom met een elektrische mixer tot een glad en romig mengsel. Klop de eieren, 1 voor 1 door het romige mengsel en voeg daarna de vanille-extract toe.
Meng de bloem en bakpoeder in een andere kom en klop dit tot een afgeroomd botermengsel. Meng de melk en beslag tot een gladde massa . Giet de helft van het beslag in de voorbereide vorm. Voeg vervolgens de helft van de appels en de helft van het bruine suiker/kaneel mengsel er aan toe. Klop de stukjes appel luchtig/rustig door het beslag .
Giet het resterende beslag over de laag met appels en voeg over dat beslag de overgebleven stukjes appel toe. Druk de stukjes appel licht in het beslag. Maak het geheel compleet door een beetje bruine suiker / kaneel mengsel over de top heen te strooien met een zeefje.
Bak in de voorverwarmde oven het brood op 220 graden in 30 tot 40 minuten af.
Wanneer de tijd bijna voorbij is prik je af en toe met een tandenstoker in het midden van het brood om te kijken of het brood gaar en klaar is.
"EET SMAKELIJK"
