Het is nu vr okt 19, 2018 5:10 pm

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: Carrot cupcakes of taart
Geplaatst: do okt 16, 2014 7:10 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo aug 24, 2014 8:42 pm
Berichten: 61
Woonplaats: Arnhem
Benodigdheden voor 9 muffins of een taart van +/- 20 cm.
Beslag
• 150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
• 100 gram fijne kristalsuiker
• 50 gram bruine basterdsuiker
• 2 eieren (M)
• Theelepel vanille aroma
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• ½ theelepel baking soda
• 200 gram geraspte wortel
• 1 ½ theelepel kaneel
• ½ theelepel gember
• ½ theelepel kardemom
• Snufje zout
• 125 gram blanke rozijnen
• 150 gram ongezouten pecannoten of walnoten

Topping
• 200 gram verse roomkaas
• 100 gram roomboter (ongezouten)
• 180 gram poedersuiker
• Een theelepel vanille aroma

Overig
• Taartspuit
• Muffin bakvorm of taartvorm
• Papieren muffinvormpjes


1. Vul de muffinbakvorm met losse muffinvormpjes. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Neem een kom en mix 150 gram boter samen met de 150 gram suiker. Voeg tijdens het mixen de eieren toe en wanneer het goed gemengd is ook de geraspte wortel en een snufje zout.
3. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg ook theelepels kaneel, gember en kardemom toe en mix het geheel goed.
4. Week de rozijnen een aantal minuten in kokend water. Maak ze droog en roer ze door het mengsel heen. Roer 2/3 van de walnoten er ook door heen.
5. Als alles goed gemengd is kun je de vormpjes gaan vullen. Vul de vormpjes tot iets onder de rand, ze worden niet heel hoog. Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven en laat ze hierna volledig afkoelen voordat je de topping erover doet. Voor de taart versie +/- 45 minuten.
6. Neem een kom en mix de ingrediënten voor de topping (boter, roomkaas, vanille aroma en poedersuiker) in een kom en mix het tot er een glad geheel ontstaat. Zet het hierna in de koelkast zodat het verder opstijft. De topping zal nooit hard worden.
7. Leg een stuk bakpapier op een snijdplank. Om de pecannoten/walnoten te karameliseren zet je een steelpannetje op medium vuur met twee eetlepels suiker en een eetlepel water. Blijf goed roeren tot het (licht)bruin wordt (let goed op, want het verbrand snel!), haal het pannetje dan van het vuur en meng de pecannoten hier doorheen. Verdeel het over de snijplank en laat afkoelen. Wanneer het afgekoeld is kunt je het met een hakmes in kleine stukjes hakken voor de topping.
8. Voor het serveren: Vul de taartspuit met de topping, spuit een mooie toef op je muffin en strooi de gekarameliseerde pecannootjes/walnoten hier overheen. Bij taart versie kun je het met een lepel verdelen over de taart en de nootjes erover heen strooien.


Ik wil zelf nog eens proberen de topping iets frisser, zuurder te maken met bijvoorbeeld wat citroensap i.p.v. vanillearoma. De taart is van zichzelf al erg zoet dus lijkt me een lekkere combinatie.


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Carrot cupcakes of taart
Geplaatst: do okt 16, 2014 8:22 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo jan 09, 2013 8:26 am
Berichten: 401
Woonplaats: Ede
Hmmm, klinkt lekker! Ik zal het recept onthouden en een keer uitproberen :)


Omhoog
   
 
 Berichttitel: Re: Carrot cupcakes of taart
Geplaatst: do okt 16, 2014 8:26 pm 
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo aug 24, 2014 8:42 pm
Berichten: 61
Woonplaats: Arnhem
Het is echt lekker, wel erg verslavend. ;-)


Omhoog
   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group              Based on a design by QuakeZone
phpBB.nl Vertaling