Belise heksenforum
http://beliseheksenforum.com/

Tarotlegmethodes
http://beliseheksenforum.com/viewtopic.php?f=69&t=7680
Pagina 1 van 1

Auteur:  thorna [ ma aug 20, 2012 8:59 pm ]
Berichttitel:  Tarotlegmethodes

Ik heb van mijn moeder een paar jaar geleden een methode uitgelegd voor het Mlle Lenormand spel en ik vraag me af of iemand hier meer van weet.

Je legt de kaarten namelijk allemaal en in een rechthoek van 9 op 4.

Nu is mijn vraag of iemand er beter mee bekend is want ik kan het tot zover nergens terug vinden in de boeken en ik zou graag de details kennen van die manier van leggen. Ik heb het forum afgezocht maar kon er niet veel over vinden dus stel ik de vraag hier maar.

Liefs Thorna

Auteur:  xclipse [ di aug 21, 2012 5:11 am ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

Hmm ik weet nie of je dit zoekt, maar dit is een site met veel info:

http://www.catharinaweb.nl/tarot/lenormand.htm

zelfde site die enigma ook gepost heeft in een ander topic.

Auteur:  thorna [ di aug 21, 2012 8:05 am ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

Ik heb eens de site doorgespit, maar de 36-kaartlegging staat er niet op uitgelegd. Nu staat er op hun Forum wel een heleboel info maar wederom het staat er nergens uitgelegd. Wel heb ik een paar boekenideeen opgedaan, misschien stat het daar in.

Dus toch bedankt :)

Auteur:  Elenna [ di aug 21, 2012 8:46 am ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

Ik heb hier wat summiere informatie gevonden:link

Elenna

Auteur:  Muireann [ vr aug 24, 2012 11:36 am ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

Ik werk met Lenormand, maar ik kan me niet herinneren dat het 9 op 4 is. Ik doe het met 8 op 4 en dan de onderste is een korter rijtje.
Volgens mij kan je de 9 op 4 ook perfect doen en dan de legging verklaren zoals het met de 8 op 4 gebeurd... Ken je de betekenis van de kaarten?

Auteur:  Sigrdrifa [ vr aug 24, 2012 8:53 pm ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

Lenormandkaarten zijn niet hetzelfde als tarotkaarten, en ze worden ook iets anders gebruikt. Bij tarot trek je een aantal kaarten (varierend van 1 tot 25 of meer, maar meestal tussen de 3 en de 10) uit een pak van 78 kaarten. Bij Lenormandkaarten leg je het hele pak uit en duid je de betekenis aan de hand van de ligging van de kaarten, ten opzichte van elkaar. Je hebt een kaart die de vraagsteller voorstelt, de kaarten die er direct omheen liggen zijn het belangrijkst. Ook wordt er veel waarde gehecht aan combinaties van kaarten, in plaats van enkel de individuele kaarten te duiden. Daarnaast zijn er hele systemen van verschillende lijnen en wat die betekenen.

Ik kan je helaas niet helpen aan een handig systeem om Lenormand te leggen en duiden, daarvoor doe ik er te weinig (lees: al jaren niets) mee.

Auteur:  thorna [ zo aug 26, 2012 4:25 pm ]
Berichttitel:  Re: Tarotlegmethodes

@Muireann:Ik ken de meeste kaarten met uitleg, maar ben er nog druk mee bezig.

Maar naast de betekenis wou ik ook graag de legmethode weer kennen. Momenteel werk ik met de methode van 9x4 en dan alles wat onder de PK ligt is datgene wat je onder controle hebt, datgene wat boven de persoonskaart ligt moet nog "overwonnen" worden. En daarnaast heb je natuurlijk nog verleden/heden/toekomst die respectievelijk links/onder-en-boven/rechts liggen van de persoonskaart.

Iedereen bedankt voor de hulp :)

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/