Belise heksenforum
http://beliseheksenforum.com/

Mabon
http://beliseheksenforum.com/viewtopic.php?f=87&t=8232
Pagina 1 van 1

Auteur:  Lisantjuh [ ma sep 16, 2013 2:54 pm ]
Berichttitel:  Mabon

Ik ben heel benieuwd wat iedereen met mabon gaat doen. Vooral de mensen die niet naar de meeting gaan. En op welke dag gaan jullie het vieren?

Ik ga het zondag vieren. Ik ga sowieso het bos in. Ik hoop dat het weer een beetje mee valt. Daar wil ik wat spulletjes verzamelen. Zoals eikels enz. om mee te knutselen. Misschien maakt ik wel een mooie krans. Ik heb een recept voor 'appel mabon brood' die ik op internet heb gevonden. Die ga ik dan waarschijnlijk maken. En 's avonds doe ik of een klein ritueel of een meditatie maar dat weet ik nog niet zo goed.

Ik ben benieuwd naar jullie plannen! :heks:

Auteur:  SpiderGoddess [ ma sep 16, 2013 4:26 pm ]
Berichttitel:  Re: Mabon

Ik ga op mabon mijn seizoenschaal doen en daarna zie ik wel wat we gaan doen. Is ook afhankelijk van hoe mijn kids zich voelen komend weekend. En hoe het weer natuurlijk is ;)

Groetjes, Spider

Auteur:  Phaedrus [ ma sep 16, 2013 8:58 pm ]
Berichttitel:  Re: Mabon

Wij vieren Mabon zondagavond, altijd ergens op de grens van zoet water en land. Dit is in de loop der jaren ontstaan als tegenhanger van Ostara, waar we altijd aan zee (zout water en land) staan. In de loop der jaren is Mabon voor ons een offerfeest geworden waarbij we vooral onszelf symbolisch offeren. Dat gebeurt in een ritueel, in stilte en ieder voor zich, waarbij we ons bezinnen op waar we ook al weer mee bezig waren en mee bezig willen zijn. Het is het enige jaarfeest waar geen gasten worden uitgenodigd, waar geen kinderen bij zijn en waar onze groep alleen met zichzelf is. Het is een omslag naar de duistere periode, en waar Samhain vooral een groot feest met veel emnsen en ongein is geworden, is Mabon steeds meer een (fraai) moment van inkeer en stilte geworden.

Auteur:  Diana Ferona [ ma sep 16, 2013 9:54 pm ]
Berichttitel:  Re: Mabon

Ik ga de 21e de vruchten van creatieve breinen beschouwen: Pixar tentoonstelling :D

Ik ga met mijn zoon en mijn vader (voel ik daar een Mabon thema? ;) )

Auteur:  Fenella [ za sep 21, 2013 11:07 am ]
Berichttitel:  Re: Mabon

Ik vier het vanavond. Helaas ben ik wat beperkt dit jaar. We zitten midden in een verbouwing. Geen keuken om lekkers te maken en geen mogelijkheid om erop uit te trekken om leuke dingen te verzamelen. Maar ik ga mijn altaar versieren en het huis gezellig met wat kaarsjes verlichten. Appeltjesrood :).

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/